Medaljregn över Kometer

2013-04-22

I helgen arrangerades den årligen återkommande simtävlingen European Down Syndrome Open Swimming Competition i Southamton, England.
Det är en internationell tävling som är öppen för personer födda med Down Syndrome. I år fanns det deltagare från sju länder England, Skottland,
Irland, Spanien, Estland, Norge och Sverige. Det var ett sjuttiotal simmare som tävlade under två dagar i en mängd grenar.
Sverige hade fyra deltagare plats i Southampton. Två av dem kommer från KFUM Kometerna i Sundsvall Caroline Näslund och Jens Carlsson.

Både Caroline och Jens har presterat toppnivå. Båda har satt flera personliga rekord. Vissa resultat är en bra bit över förväntan. plats vid
bassängkanten fanns Carolines och Jens tränare Carl Karlström och han är mycket nöjd med sina simmares utmärkta prestationer under tävlingen.

Caroline simmade sammanlagt hem 5 guld och två silvermedaljer. Jens har också gjort en oerhört bra tävling och simmade hem inte mindre än
4 guld, 1 silver samt 1 brons.

Simmarna fick en bra värdemätare var de står just nu resultatmässigt inför ett kommande EM i Esterreja i Portugal 17-23 september.
Båda hoppas att de ska hinna utvecklas ännu mer innan EM.